НОВИНИ ДНЯ: Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктомвсі новини дня
Політика
Європа
24.11.2021 573

Міністр оборони Литви про переслідування «Меморіалу»: Росія вже стоїть на шляху Сталіна

Прагнення російської влади скасувати організацію «Меморіал» показує, що Росія перебуває на шляху диктатора Йосипа Сталіна.

Таку думку висловив Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас, передає Укрінформ, про це повідомляє національне телерадіомовлення LRT.

«Це організація («Меморіал» – ред.), яка проробила виняткову роботу в Росії, пояснюючи злочини сталінізму та комунізму. Її напрацювання величезні. Архіви, які є дуже важливими для самих росіян, величезні... Скасування такої організації показує, що Росія вже стоїть на тому шляху, на якому був Сталін. І не інакше», – заявив міністр.

Як повідомлялося, Мосміськсуд 23 листопада відклав попереднє слухання за позовом про ліквідацію правозахисного центру «Меморіал» до 29 листопада.

Міністерство юстиції Росії підтримало позов прокуратури про ліквідацію «Меморіал», поданий два тижні тому.

Організацію «Міжнародний Меморіал» та шість її підрозділів внесено до реєстру «іноземних агентів», який складає Мін'юст РФ. «Меморіал» неодноразово штрафували за відсутність маркування «іноагенту».

Міжнародне історико-просвітницьке, благодійне та правозахисне товариство «Меморіал» («Міжнародний Меморіал») – одна з найстаріших некомерційних організацій, яка займається дослідженням політичних репресій у СРСР та сучасній Росії. її було засновано 1992 року в Москві. Одним із організаторів та першим почесним головою товариства «Меморіал» був академік Андрій Сахаров.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міністр оборони Литви про переслідування «Меморіалу»: Росія вже стоїть на шляху Сталіна 5.00 5 1
Політика / Європа
24.11.2021 573
Еще материалы раздела «Європа»