<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
24.11.2021 456

Кулеба відреагував на коаліційну угоду ФРН

Глава МЗС України Дмитро Кулеба закликав нову коаліцію в Німеччині зайняти жорсткішу позицію щодо Північного потоку-2.

Про це повідомляє РБК-Україна у середу, 24 листопада.

"Україна вітає схвалення нової коаліційної угоди в Німеччині. Для нас дуже важливо, що майбутній німецький уряд погодився із принциповою позицією України: текст коаліційної угоди вперше визнає важливість виділення України, Грузії та Молдови в рамках Східного партнерства та підтверджує підтримку України на шляху євроінтеграції", - сказав Кулеба.

Міністр наголосив, що українській стороні вдалося переконати німецьких партнерів змінити застарілу оптику погляду на Східне партнерство ЄС, по суті визнавши важливість Асоційованого тріо.

"Крім того, нова коаліційна угода чітко фіксує постійну підтримку з боку ФРН суверенітету та територіальної цілісності України. Це свідчить і про спадковість німецької політики за нормандським форматом та зусиллями щодо політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського конфлікту", - додав Кузнецов.

За його словами, новий уряд ФРН вимагає від Росії негайного припинення спроб дестабілізації України, порушень режиму припинення вогню на Донбасі та припинення анексії Криму.

Зрештою, в коаліційній угоді зафіксовано готовність розвивати енергетичне партнерство з Україною, що закладає основу зміцнення стратегічного партнерства Києва та Берліна на багато років уперед, каже міністр.

"Водночас ми закликаємо нову німецьку коаліцію до більш жорсткої позиції щодо Північного потоку-2. Процес сертифікації проекту має повністю відповідати не тільки букві, а й духу європейського законодавства. Ми з нетерпінням чекаємо на призначення нового німецького уряду і бажаємо новій коаліції успіхів на благо Німеччини та Європи, що відповідає інтересам України", - резюмував Кулеба.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кулеба відреагував на коаліційну угоду ФРН 5.00 5 1
Політика / Україна
24.11.2021 456
Еще материалы раздела «Україна»