<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососемвсі новини дня
Політика
Україна
25.11.2021 2543

Медіагрупа Ахметова: депутати Слуг народу заявили про бойкот через вагнергейт

Коментар Дмитра Бєлянського, члена Наглядової ради Медіа Групи Україна.

Редакційна політика каналів "Україна" та "Україна 24" не змінюється, зазначив Бєлянський.

"Спільна публічна заява частини депутатів фракції "Слуга народу" щодо каналів "Україна" та "Україна 24" є формою відповіді на журналістські запитання про "Вагнергейт", що прозвучали у програмі "Свобода слова із Савіком Шустером" 19 листопада. Відмова влади представляти свою позицію в ефірі – автоматично означала, що ми отримаємо відповідь іншими способами. У цьому випадку це спроба очорнити репутацію каналів та їхніх співробітників.

Ймовірно, така відповідь суттєво погіршить ситуацію зі свободою слова у нашій країні.

МГУ працює у суворій відповідності до інтересів суспільства, суворо дотримуючись стандартів журналістики та принципів свободи слова. Ми не можемо замовчувати ані результатів міжнародного розслідування Bellingcat щодо спецоперації "вагнерівців", ані теми офшорів президента України, ані інших резонансних розслідувань. Влада має право коментувати або відмовлятися від коментарів, але інформація, що становить суспільний інтерес, завжди буде опублікована.

Редакційна політика каналів "Україна" і "Україна 24" не змінювалася, не змінюється і не може змінюватися, оскільки цілком заснована на принципах свободи слова. Акціонер "Медіа Групи Україна" (МГУ) Рінат Ахметов не втручається у редакційну політику каналу "Україна 24", як й інших активів МГУ, і неодноразово відкрито заявляв про це. Він не втручався у неї раніше і я не можу собі уявити, щоб будь-які обставини могли переконати Ріната Леонідовича втрутитися у неї у майбутньому.

Інформаційний канал "Україна 24" – це канал різноманітних думок. Охоплюючи аудиторію всієї країни, канал лідирує серед конкурентів упродовж 37 тижнів. За першу половину листопада "Україна 24" набрав максимальний рейтинг – 0,4% із часткою 2,33%. Учора, 23 листопада, канал став лідером дня за двома аудиторіями. Частка – 3,31. Рейтинг 0,55 (аудиторія 18+ уся Україна). Частка – 3,57. Рейтинг 0,57 (аудиторія 18+ уся Україна)".

Оценка материала:

5.00 / 1
Медіагрупа Ахметова: депутати Слуг народу заявили про бойкот через вагнергейт 5.00 5 1
Політика / Україна
25.11.2021 2543
Еще материалы раздела «Україна»