<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
25.11.2021 695

Київ викрив МЗС РФ у дезінформації про Донбас

МЗС України викрило російських колег у дезінформації про ситуацію на Донбасі.

Зокрема, в четвер, 25 листопада, представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що українські військові здійснили наступ на Донбасі. Про це нібито йдеться у звіті Місії ОБСЄ.

"Звіти Спеціальної моніторингової місії свідчать про наступальні дії Збройних сил України в районі населених пунктів Гранітне, Старомар'ївка", - заявила Захарова.

Натомість у звітах ОБСЄ сказано, що в районі Гранітного з'явилися нові траншеї по обидва береги річки Кальміус, але не повідомляється, що якась із сторін веде наступ.

"Російська Федерація взялася з новим прагненням дискредитувати роботу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Заяви про нібито наявність у її звітах тверджень про наступальні дії Збройних сил України не відповідають дійсності", - сказав речник МЗС Олег Ніколенко в коментарі Інтерфакс-Україна.

За його словами, за допомогою подібної дезінформації РФ намагається "прикрити" ситуацію з військами вздовж кордонів України.

"Про що говорять звіти СММ ОБСЄ, так це про системні обмеження свободи пересування на тимчасово окупованих територіях, блокування засобів зв'язку і спостереження, загрози для особистої безпеки міжнародних спостерігачів з боку збройних формувань РФ. Ситуація набула таких безпрецедентних масштабів, що змусила главу СММ ОБСЄ на початку листопада офіційно звернутися із закликом розблокувати роботу Місії в непідконтрольних українському уряду районах. Росія цей заклик, як і інші подібні заклики світової спільноти, проігнорувала", - розповів Ніколенко.

Оценка материала:

5.00 / 1
Київ викрив МЗС РФ у дезінформації про Донбас 5.00 5 1
Політика / Україна
25.11.2021 695
Еще материалы раздела «Україна»