<
НОВИНИ ДНЯ: Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reutersвсі новини дня
Політика
Україна
25.11.2021 417

Кулеба: ЄС продовжить знімати санкції з екс-чиновників

Тільки судові рішення в Україні дають гарантію, що Євросоюз не зніматиме санкцій із чиновників часів екс-президента Віктора Януковича.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, пише Європейська правда.

"Ми працюватимемо разом із правоохоронцями, щоб зберігати санкції для цих осіб, але ще раз наголошу, що ключове - це судові рішення. Якщо не буде судових рішень, то врешті-решт санкції будуть зніматися", - сказав він, коли давав коментар на повідомлення в ЗМІ про рішення ЄС виключити із санкційного списку міністра доходів і зборів часів Януковича Олександра Клименка.

Голова МЗС відзначив, що із цього питання відомство взаємодіє щільніше із правоохоронцями.

Він розповів, що на початку тижня на нараді під головуванням Генпрокурора Ірини Венедіктової були присутніми правоохоронці, співробітники МЗС і віце-прем'єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

"Пройшлися за всіма справами, за всіма списками, побачили, де більше перспектив, де менше, і зараз коліщатка державного механізму в цьому питанні крутитимуться швидше", - наголосив Кулеба.

Втім, за його словами, час спливає, і з фігурантів санкційного списку, стосовно яких немає судових рішень, обмеження знімають.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кулеба: ЄС продовжить знімати санкції з екс-чиновників 5.00 5 1
Політика / Україна
25.11.2021 417
Еще материалы раздела «Україна»