<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
26.11.2021 1072

Будівництво Президентського університету «не зачепить» зелену зону на ВДНГ – Міносвіти

Будівництво Президентського університету на території Експоцентру України не торкнеться зеленої зони.

630_360_1618332632-796_26.11.21

Про це на зустрічі з журналістами у четвер розповів заступник міністра освіти та науки Ігор Гарбарук, презентуючи концепцію Президентського університету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Створення інфраструктури університету відбуватиметься шляхом реконструкції діючих корпусів, павільйонів Експоцентру України. Вона 100% не буде торкатися лісу. Все це фейки, коли говорять про те, що якісь дерева вирізатимуть. Єдине, що там буде зніматися, це асфальтовані майданчики, недобудовані фундаменти, чагарники . Проєктом додатково передбачено озеленення", - сказав Гарбарук.

Він також зауважив, що в проєкті передбачено спорудження підземного паркінгу, який обслуговуватиме, окрім працівників та студентів університету, відвідувачів Експоцентру.

Гарбарук нагадав, що запуск освітнього процесу в університеті планується з 1 жовтня 2023 року. За його словами, ця дата є незмінною, і весь процес створення університету прорахований саме під цю дату.

Заступник міністра зауважив, що при визначенні місця для будівництва університету розглядалося кілька майданчиків. Локація Експоцентру України була обрана з декількох причин. "Вже готова повністю інфраструктура, поряд метро, дороги, мережі, поряд аеропорт Жуляни (міжнародний аеропорт "Київ" ім. Сікорського - ред.). Крім цього, поруч кілька університетів. Інфраструктурно це було правильно і логічно", - сказав Гарбарук.

Також, за його словами, створення освітнього закладу саме на цій території є продовженням стратегії розвитку території Експоцентру, яка була затверджена ще кілька років тому і передбачала збалансований мультифункціональний розвиток - "освітні, спортивні кластери". "Ці кластери будуть працювати цілий рік, інтеграція університетської складової логічна і була запланована", - зазначив заступник міністра.

Він додав, що на території університету планується 23 лабораторії, більше 40 лабораторних модулів. "Ці лабораторії матимуть спеціальні умови, сертифікацію, матимуть змогу працювати в закритих майданчиках. Ключове в цих лабораторіях - вони будуть кросфункціональними. У нас є 6 основних напрямків, всі ці лабораторії будуть відкритими , колективними, у них буде повна кооперація з іншими університетами", - підкреслив Гарбарук.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у травні цього року під час форуму "Україна 30. Освіта і наука" підписав Указ про створення Президентського університету майбутнього. Заклад має стати інноваційним освітнім простором для підготовки фахівців з новітніх технологій.

16 червня Кабінет Міністрів схвалив концепцію реалізації проєкту «Президентський університет».

У ній передбачено, що цей проєкт має започаткувати зразкову модель інноваційного освітньо-наукового хабу шляхом створення сучасного закладу завдяки концентрації найкращих матеріальних і людських ресурсів країни.

Очікується, що новий університет готуватиме фахівців за такими освітніми напрямами: інформаційні технології, кібербезпека, нанотехнології, космічні технології, біотехнології та наука про здоров'я, енергетика, глобалізація та міжнародні комунікації.

Згідно з концепцією, університет здійснюватиме підготовку за рівнями бакалавр, магістр, MBA, MBI, доктор філософії.

Університет планують побудувати до вересня 2023 року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Будівництво Президентського університету «не зачепить» зелену зону на ВДНГ – Міносвіти 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
26.11.2021 1072
Еще материалы раздела «Столиця»