НОВИНИ ДНЯ: Яким буде жовтень в Україні: прогноз синоптиків  Прем'єр Грузії звернувся до жителів окупованих Абхазії та Осетії, але не згадав РФ  Трамп розкритикував Зеленського за небажання йти на угоду для врегулювання війни з РФ  В Україні похолодає: синоптик попередив про різку зміну погоди  Українці назвали мотиви рішень чиновників та запропонували методи боротьби з корупцією  Боєприпаси для авіації і не лише. США офіційно оголосили нову військову допомогу Україні  "Рупор" Путіна назвав причини коригування ядерної доктринивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.11.2021 650

Ляшко роз'яснив нові вимоги до карантинних правил у «жовтій» зоні

Відвідувати громадські заклади на жовтому рівні епідемічної небезпеки можна буде лише тим людям, які отримали хоча б одну дозу вакцини проти коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Якщо раніше бізнес міг обирати моделі діяльності у жовтій зоні, не перевіряти документи про вакцинацію або негативний тест, але працювати відповідно до певних обмежень по площі, або перевіряти документи і працювати без обмежень такого рівня, то тепер вони втрачають цю опцію. Відвідувати громадські заклади на жовтому рівні можна буде лише тим людям, які отримали принаймні одне щеплення проти коронавірусу, або мають негативний тест чи сертифікат про одужання. Ця ж норма поширюється і на співробітників", - сказав Ляшко.

Він зазначив, що посилення правил для невакцинованих потрібне для того, щоб зменшити навантаження на лікарів та медичну систему, адже до стаціонарів у більшості потрапляють пацієнти, які не отримали повного курсу щеплення.

Ляшко додав, що термін дії жовтого ковід-сертифікату, який свідчить про проведення першого щеплення проти ковід, становитиме 30 днів. Раніше цей термін становив 120 днів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ляшко роз'яснив нові вимоги до карантинних правил у «жовтій» зоні 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
26.11.2021 650
Еще материалы раздела «Суспільство»