<
НОВИНИ ДНЯ: Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температуравсі новини дня
Політика
Світ
26.11.2021 848

Американський есмінець пройшов Босфор і вийшов у Чорне море

Ракетний есмінець ВМС США Arleigh Burke (DDG 51) пройшов протоку Босфор і вийшов у Чорне море.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN Türk.

«Військовий корабель ВМС США USS Arleigh Burke (DDG 51) пройшов через Босфор. Прохід тривав приблизно за годину, після чого корабель взяв курс у Чорне море», - йдеться у дописі.

USS Arleigh Burke (DDG-51) – перший есмінець типу «Арлі Берк». Корабель здатний виконувати різноманітні завдання завдяки своєму потужному та збалансованому озброєнню, керованому єдиною системою Іджис. Він входить до складу 2-ї ескадри есмінців і ударної авіаносної групи авіаносця «Теодор Рузвельт».

Як повідомляв Укрінформ, 4 листопада Mount Whitney увійшов до Чорного моря. 8 листопада кораблі ВМС США Mount Whitney і Porter увійшли в порт Батумі в Грузії.

Військовий корабель USS MountWhitney прибув у Чорне море з метою співпраці з союзниками США по НАТО та іншими партнерами Вашингтона у регіоні для забезпечення безпеки та стабільності. Він покинув Чорне море 15 листопада.

Оценка материала:

5.00 / 1
Американський есмінець пройшов Босфор і вийшов у Чорне море 5.00 5 1
Політика / Світ
26.11.2021 848
Еще материалы раздела «Світ»