<
НОВИНИ ДНЯ: З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експертвсі новини дня
Політика
Світ
27.11.2021 526

Алієв висловив готовність «перегорнути сторінку» у відносинах з Вірменією

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив про готовність "перегорнути сторінку" у тривалому протистоянні Баку з Єреваном.

Як передає Укрінформ із посиланням на агенцію Azertag, ця заява пролунала після тристоронньої зустрічі президента Азербайджану Ільхама Алієва, прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна та президента РФ Володимира Путіна.

"Я неодноразово казав, що ми в Азербайджані налаштовані перегорнути сторінку багаторічного протистояння з Вірменією, розпочати етап нормальної взаємодії", - заявив Алієв.

Він додав, що Азербайджан передав Вірменії понад 100 військовослужбовців, полонених у перебігу військового протистояння у Нагірному Карабаху.

Своєю чергою прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян зазначив: "Я підтверджую готовність Вірменії та уряду Вірменії, який отримав мандат від народу, на відкриття ери мирного розвитку для нашої країни, нашого регіону, і ми націлені на це".

Як повідомлялося, 13 листопада міноборони Азербайджану заявило про відновлення обстрілів з боку Вірменії в Нагірному Карабаху. Своєю чергою в Єревані стверджували, що саме азербайджанські військові відкрили вогонь у напрямку вірменських позицій.

16 листопада у парламенті Вірменії пролунала інформація про загибель 15 вірменських військових унаслідок нової ескалації, у міноборони країни додали, що 12 бійців потрапили у полон. Водночас у Баку заявили, що через інтенсивний обстріл з боку Вірменії дістали поранення двоє азербайджанських військових.

Після кількох днів збройного протистояння на кордоні Азербайджан та Вірменія домовилися припинити обстріли.

Оценка материала:

5.00 / 1
Алієв висловив готовність «перегорнути сторінку» у відносинах з Вірменією 5.00 5 1
Політика / Світ
27.11.2021 526
Еще материалы раздела «Світ»