<
НОВИНИ ДНЯ: Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.11.2021 425

У ЄС б'ють на сполох через новий штам COVID-19 Omicron

Європейський центр із запобігання та контролю захворювань (ECDC) заявив, що виявлений на півдні Африки новий штам COVID-19 під назвою Omicron

Штам несе ризик "від високого до дуже високого", повідомляє ZN.ua.

ECDC зазначає, що "для країн ЄС та Європейського економічного простору загальний рівень ризику, пов'язаного із варіантом Omicron SARS-CoV-2, оцінюється від високого до дуже високого".

Крім ПАР Omicron виявлено в Малаві, а на ранок суботи, 27 листопада, його виявили вже в Німеччині та Чехії. Випадок зараження цим штамом COVID-19 також був зареєстрований в Ізраїлі у людини, яка прилетіла з Малаві. Напередодні відмічені випадки зараження варіантом Omicron у Гонконгу та Бельгії.

У Нідерландах заявили, що 61 пасажир, який прибув двома рейсами з Південної Африки до Амстердама, здали позитивні тести на COVID-19. Заражених помістили на карантин у готель поблизу аеропорту Схіпхол. Поки не відомо, йдеться про Omicron чи ні.

Низка європейських країн уже обмежила або призупинила повітряне сполучення з півднем Африки.

Штам коронавірусу "Омікрон" може бути таким же небезпечним, як вірус Ебола, заявив глава Всесвітньої медичної асоціації.

Європейська комісія пропонує країнам Євросоюзу на якийсь час перервати авіасполучення з південноафриканськими країнами. З такою пропозицією виступила голова ЄК Урсула фон дер Ляйєн.

"Ми знаємо, що мутації можуть призвести до поширення важкіших різновидів вірусу, і він може поширитися по всьому світу протягом кількох місяців. Зараз важливо, щоб ми всі в Європі діяли дуже швидко, рішуче та єдиним фронтом. Єврокомісія сьогодні запропонувала країнам-членам задіяти опцію екстреного розриву авіасполучення з країнами півдня Африки та іншими країнами, щоб обмежити поширення нової мутації", - сказала вона журналістам у Брюсселі.

У п'ятницю вона обговорила інформацію про новий штам із вченими та з виробниками вакцини, і вони "цілком підтримали ці заходи безпеки, спрямовані на те, щоб запобігти поширенню штаму, що викликає занепокоєння, по всьому світу".

Фон дер Ляйєн закликала європейців, які не зробили щеплення від коронавірусу, зробити це якнайшвидше.

Оценка материала:

5.00 / 1
У ЄС б'ють на сполох через новий штам COVID-19 Omicron 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
27.11.2021 425
Еще материалы раздела «Суспільство»