<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт сирного печива з горіхами  Стало відомо, які інструменти вирішення житлового питання будуть в новому законодавстві  На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитування  Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього рокувсі новини дня
Політика
Україна
28.11.2021 2794

Українські транспортники модернізують для десантування з гранично малих висот

Десантно-штурмові війська Збройних Сил України шляхом переобладнання військово-транспортної авіації новими системами отримають здатність десантуватися з гранично малих висот.

19417236_534305740238137_1474712495091020203_o_28.11.21

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Мілітарний.

Міністр оборони України Олексій Резніков, 21 листопада, у вітанні з Днем Десантно-штурмових військ ЗСУ повідомив, що українські військові підрозділи цього роду військ, отримають можливість десантування з гранично малих висот.

“Наразі вирішуються завдання із забезпечення виконання заходів переходу українських Десантно-штурмових військ на стандарти НАТО”, – зазначив Олексій Резніков.

Зараз десантники удосконалюють свої навички ведення бойових дій в умовах застосування противником ракетно-авіаційної зброї, високоточних засобів ураження та засобів РЕБ.

Окрім того, наявні парашутні системи та керовані системи точного повітряного десантування вантажів вже мають код номенклатури відповідно до стандартів НАТО.

Вони дозволять здійснювати точну доставку на поле бою і в тил противника військових підрозділів та вантажів без перетину літаками транспортної авіації зони ураження комплексами ППО противника.

Також українськими військовими було апробовано нові умови десантування вантажів парашутним способом, при цьому встановлено мінімально допустиму висоту — 50 метрів.

Ініційовано внесення змін в бортове обладнання літаків української військово-транспортної авіації, що дасть можливість десантувати техніку та вантажі з гранично малих висот — 5 метрів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українські транспортники модернізують для десантування з гранично малих висот 5.00 5 1
Політика / Україна
28.11.2021 2794
Еще материалы раздела «Україна»