<
НОВИНИ ДНЯ: Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехіївсі новини дня
Політика
Світ
28.11.2021 769

Єгипет долучився до країн, які припинили авіасполучення з півднем Африки

Уряд Єгипту призупинив пряме авіасполучення з низкою країн півдня Африки, де виявлено Omicron-штам коронавірусу.

630_360_1498885210-5954_28.11.21

Про це повідомляє Сіньхуа, передає Укрінформ.

Відповідне рішення було ухвалено за підсумками засідання комітету уряду на чолі з прем'єр-міністром Мустафою Мадбулі.

Як зазначається, призупинено пряме авіасполучення з ПАР, Лесото, Ботсваною, Зімбабве, Мозамбіком, Намібією та Есватіні.

«Пасажири, які прибувають до Єгипту на стикувальні рейси з перерахованих вище країн і зупиняються в міжнародному аеропорту Каїра на шляху до пункту призначення, муситимуть здати експрес-тест на коронавірус. У разі отримання позитивного результату вони тим самим рейсом повернуться додому», - йдеться в повідомленні.

Крім того, МОЗ Єгипту звернулося до громадян із закликом носити захисні маски, дотримуватися соціальної дистанції та пройти вакцинацію проти COVID-19.

Як повідомлялося, Всесвітня організація охорони здоров'я 26 листопада назвала новий штам коронавірусу, виявлений у Південній Африці, Omicron. За попередніми даними, цей варіант може бути небезпечнішим за попередні.

26 листопада голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила, що ЄС має намір призупинити авіасполучення з країнами півдня Африки через новий небезпечний штам.

Про припинення авіасполучення з країнами регіону оголосила Велика Британія.

Адміністрація США теж вирішила призупинити прийом приїжджих із ПАР та семи сусідніх країн.

Оценка материала:

5.00 / 1
Єгипет долучився до країн, які припинили авіасполучення з півднем Африки 5.00 5 1
Політика / Світ
28.11.2021 769
Еще материалы раздела «Світ»