<
НОВИНИ ДНЯ: Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідженнявсі новини дня
Політика
Україна
30.11.2021 1164

Морська авіація отримала два модернізованих гелікоптери Мі-8МСБ-В

Морська авіація Військово-морських сил ЗС України отримала ще два модернізованих гелікоптери Мі-8МСБ-В.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Мілітарний.

Із сюжету військової телерадіокомпанії «Бриз» Міністерства оборони України, стало відомо, що 10-та морська авіаційна бригада ВМС України отримала ще два багатоцільових модернізованих гелікоптери Мі-8МСБ-В.

Ці гелікоптери приєднаються до аналогічних повітряних суден, які були передані частині у 2019-му році.

У модернізованих Мі-8МСБ-В посилено захист від ракет з інфрачервоними головками самонаведення та стрілецької зброї, вдосконалено радіонавігаційне обладнання та покращено можливості виконувати десантні та пошуково-рятувальні операції.

В рамках оновлення машини, встановлено два комплекти супутникової навігаційної системи, радіолокаційний відповідач, аварійний радіомаяк і твердотільний аварійно-експлуатаційний реєстратор польотної інформації з можливістю запису переговорів членів екіпажу.

Це обладнання дає можливість виконувати польоти на міжнародних повітряних лініях відповідно до вимог ІСАО.

Окрім цього, передбачено швидке доукомплектування гелікоптерів новітнім метеолокатором, завдяки якому можна використовувати техніку у складних метеорологічних умовах.

Також у сюжеті зазначили, що найближчим часом бригада отримає ще певну кількість гелікоптерів різних модифікацій.

На Мі-8МСБ-В під час модернізації встановлюють нові двигуни ТВ3-117ВМА-СБМ1В виробництва «Мотор-Січ», замість ТВ2-117. Це дозволяє покращити характеристики гелікоптера, наприклад витрата палива знижена з 620 кг/год до 592 кг/годину.

Мі-8МСБ-В має по три балкові тримачі, на які можна встановити керовані та некеровані ракети, а також бомбове озброєння. Також додатково броньована кабіна та крісла льотчиків.

Нагадаємо, у серпні та листопаді 2019 року Морська авіація ВМС ЗС України отримала по одному гелікоптеру Мі-8МСБ-В.

Оценка материала:

5.00 / 1
Морська авіація отримала два модернізованих гелікоптери Мі-8МСБ-В 5.00 5 1
Політика / Україна
30.11.2021 1164
Еще материалы раздела «Україна»