<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
01.12.2021 788

Нові українські катери Island випробували в Чорному морі

Катери українських Військово-морських сил «Суми» і «Фастів», передані урядом США Збройним силам України, провели 30 листопада ходові випробування в Чорному морі.

Про це повідомили кореспонденту Укрінформу в командуванні ВМС ЗСУ.

«Катери Р192 «Суми» і Р193 «Фастів», передані Україні в листопаді поточного року, сьогодні успішно пройшли ходові випробування у відкритому морі. Зокрема, моряки відпрацьовували маневрування та інші завдання, зумовлені підготовкою суден до експлуатації у складі дивізіону катерів, що формується для зміцнення морської безпеки нашої країни», - зазначили у ВМС.

Після ходових випробувань катери зайшли до військово-морської бази «Південь».

Як повідомлялося, раніше до складу ВМС України були введені катери типу Island R190 «Слов'янськ» та R191 «Старобільськ». Очікують також прибуття п'ятого катера Р194 «В'ячеслав Кубрак», екіпаж якого у жовтні пройшов допідготовку в Балтиморі. До кінця поточного року командування ВМС сформує дивізіон катерів, що дислокуватиметься в районі порту «Південний».

У липні командувач ВМС України Олексій Неїжпапа повідомив, що п'ять катерів дивізіону матимуть відповідне озброєння.

Оценка материала:

5.00 / 1
Нові українські катери Island випробували в Чорному морі 5.00 5 1
Політика / Україна
01.12.2021 788
Еще материалы раздела «Україна»