<
НОВИНИ ДНЯ: Нафтопереробка в РФ впала до майже річного мінімуму через дронові атаки, - Bloomberg  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Яка кількість населення в Україні буде 2050 року: демографи шокували прогнозом  Наближений до Путіна олігарх виведе частину бізнесу з Росії через вплив санкцій  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отримання  Синоптикиня Наталка Діденко попередила про потужні дощі та повідомила, коли потеплішає  Демонтаж колишньої Арки дружби народів: у КМДА заявили про небезпекувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.12.2021 886

Тяжкий COVID подвоює шанс померти протягом року – вчені

Вчені зі США з'ясували, що тяжка течія коронавірусу може значно нашкодити здоров'ю в довгостроковій перспективі і подвоює шанси померти протягом року після хвороби.

Результати дослідження було опубліковано у журналі Frontiers in Medicine, повідомляє Eurek Alert.

Фахівці проаналізували електронні історії хвороби 13 638 пацієнтів, які пройшли ПЛР-тест на коронавірус, з яких 178 пацієнтів перехворіли у тяжкій формі, 246 – у легкій чи помірній, а в інших виявився негативний результат.

Всі пацієнти, включені в дослідження, одужали після хвороби, і за ними спостерігали протягом наступних 12 місяців.

Як виявилося, у людей, які перенесли важкий COVID-19, ймовірність смерті протягом наступного року більш ніж удвічі вища, ніж у тих, хто не був інфікований або мав легкі симптоми.

При цьому найбільше ризикують пацієнти віком до 65 років.

Більшість смертей, які сталися після важкої форми COVID-19, не були пов'язані з поширеними ускладненнями захворювання, такими як респіраторні або серцево-судинні проблеми.

Причиною близько 80% смертей стали проблеми, не пов'язані з коронавірусом. Це свідчить про те, що загальне погіршення здоров'я зробило їх уразливими для різних захворювань.

Як зазначили вчені, пацієнти з легкою або середньою формою COVID-19 не мають підвищеного ризику смертності в порівнянні з неінфікованими, що наголошує на важливості вакцинації.

Оценка материала:

5.00 / 1
Тяжкий COVID подвоює шанс померти протягом року – вчені 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
01.12.2021 886
Еще материалы раздела «Суспільство»