НОВИНИ ДНЯ: Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°всі новини дня
Бізнес
Технології
02.12.2021 898

Політ людини на Місяць: Україна планує долучитися до програми NASA

Україна має твердий намір долучитися до проєкту з відправлення людей на Місяць.

630_360_1586284734-277_02.12.21

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив голова Державного космічного агентства Володимир Тафтай.

“Україна максимально рішуче налаштована брати участь у міжнародному проєкті з повернення людини на Місяць. Ми – підписанти програми «Артеміда». І я абсолютно впевнений, що будемо безпосереднім учасником процесу”, - сказав Тафтай.

Він наголосив, що вітчизняна космічна галузь має що запропонувати світові. “Україна має дуже потужний потенціал, доведений десятиліттями створення ракетної техніки. Ми маємо суттєві напрацювання. Зокрема, у КБ “Південне” є концепти, здатні допомогти побудові Місячного поселення, створенню відповідних енергосистем та систем життєдіяльності, подачі кисню тощо”, - зазначив голова ДКАУ.

Як повідомлялось, американське космічне агентство NASA перенесло на рік перший за останні кілька десятиліть політ людини на Місяць. Місія "Артеміда-3" (Artemis-3) тепер має вирушити на супутник Землі у 2025-му, а не 2024 році.

13 жовтня 2020 року в межах 71-го Міжнародного астронавтичного конгресу вісім держав підписали домовленості в рамках програми «Артеміда» щодо принципів співпраці в цивільному дослідженні й використанні Місяця, Марсу, комет та астероїдів у мирних цілях.

Оценка материала:

5.00 / 1
Політ людини на Місяць: Україна планує долучитися до програми NASA 5.00 5 1
Бізнес / Технології
02.12.2021 898
Еще материалы раздела «Технології»