НОВИНИ ДНЯ: Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіяхвсі новини дня
Політика
Україна
02.12.2021 442

Рада ще на рік продовжила закон про особливий статус Донбасу

Верховна рада України ще на рік продовжила закон про так званий особливий статус окупованого Донбасу. Відповідне рішення підтримали 317 нардепів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пленарне засідання.

Законопроект пропонує у статті 1 закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" цифру "2021" замінити цифрою "2022".

У пояснювальній записці йдеться про те, що це дозволить створити додаткові тимчасові можливості для реалізації законодавчих умов, спрямованих на мирне врегулювання в окремих районах ОРДЛО на основі принципів і норм міжнародного права та Статуту ООН.

Зазначимо, законом про особливий статус Україна гарантує "недопущення кримінального переслідування, притягнення до кримінальної, адміністративної відповідальності та покарання осіб - учасників подій на території Донецької та Луганської областей". Також гарантується вільне використання, вивчення та підтримка російської мови в суспільному і приватному житті.

А органи місцевого в ОРДЛО мають сприяти використанню російської мови в сфері освіти, ЗМІ, судочинстві, економічної та соціальної діяльності і так далі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Рада ще на рік продовжила закон про особливий статус Донбасу 5.00 5 1
Політика / Україна
02.12.2021 442
Еще материалы раздела «Україна»