<
НОВИНИ ДНЯ: ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Українівсі новини дня
Бізнес
Економіка
03.12.2021 484

ООН: у світі дорожчають продукти, найбільше – молоко і зерно

Світові ціни на продовольство зростають четвертий місяць поспіль під впливом активного попиту на пшеницю та молочну продукцію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ФАО – продовольча та сільськогосподарська організація ООН.

Як зазначається, у листопаді 2021 року індекс продовольчих цін становив 134,4 пункту, досягнувши найвищого рівня з червня 2011 року та на 1,2% перевищивши жовтневий показник. Значення цього індексу виявилося на 27,3% вищим за показник листопада 2020 року.

Найбільше підвищення у листопаді продемонстрував індекс цін на молочну продукцію, що, порівняно з жовтнем, зріс на 3,4%.

Світовий імпортний попит на вершкове масло та сухе молоко зберігався на високому рівні через прагнення покупців забезпечити спотове постачання в очікуванні зниження пропозиції на ринках.

Індекс цін на зернові культури у листопаді зріс відносно жовтня на 3,1%. У річному вираженні він збільшився на 23,2%.

Індекс цін на цукор у листопаді був на 1,4% вищим, ніж у жовтні та майже на 40% перевищив рівень у листопаді 2020 року. Таке зростання було зумовлене підвищенням цін на етанол, проте його стримували великі обсяги поставок з Індії та сприятливі прогнози щодо експорту цукру з Таїланду.

Втім, індекс цін на м’ясо знизився на 0,9%, що стало четвертим поспіль місяцем зниження. Світові котирування свинини стали нижчими через скорочення закупівель Китаєм, ціни на баранину різко впали у зв'язку зі збільшенням експортних поставок з Австралії. Ціни на яловичину та м'ясо птиці загалом залишалися на стабільному рівні.

Оценка материала:

5.00 / 1
ООН: у світі дорожчають продукти, найбільше – молоко і зерно 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
03.12.2021 484
Еще материалы раздела «Економіка»