<
НОВИНИ ДНЯ: "Канцлер дав збій": експерти пояснили, чому Шольц сміявся з України через Taurus  Українці у квітні придбали майже 6 тисяч нових авто: названо лідерів ринку  Беріть парасольки: якою буде погода в Україні 6 травня  Літній наступ РФ і окупація Донбасу: в ISW проаналізували плани Кремля щодо захоплення України  НАТО готується до потенційного конфлікту з Росією — речниця МЗС РФ  Не лише Донбас: Павлюк назвав регіон, який є ціллю Кремля  Багато дощів з грозами. Синоптики дали прогноз на 6 травня в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.12.2021 756

Синоптики спрогнозували теплу зиму в Україні

Зима в Україні буде теплішою за звичайну, а в лютому навіть може бути весняна погода.

Про це заявила глава відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух в інтерв'ю Фактам у п'ятницю, 3 грудня.

"Грудень може бути на 1-2 градуси теплішим, ніж у середньому за період 1993-2016 років, а січень і лютий - на 2-3 градуси. Отже, є висока ймовірність, що вже в лютому буде весняна погода", - сказала Балабух.

Згідно з розрахунками, цього року на погоду в Україні впливатиме не лише гребінь Азорського антициклону, а й антициклони, які, ймовірно, утворюватимуться на Близькому Сході і Балканах.

"Цьогорічної зими в нас цілком можливий дефіцит опадів. Врахуйте, що і восени їх випало недостатньо", - додала метеоролог.

Оценка материала:

5.00 / 1
Синоптики спрогнозували теплу зиму в Україні 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
03.12.2021 756
Еще материалы раздела «Суспільство»