<
НОВИНИ ДНЯ: Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехіївсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
04.12.2021 996

Для «жовтої» зони з 6 грудня набувають чинності нові правила карантину – МОЗ

Із понеділка, 6 грудня, в Україні набувають чинності нові обмеження для жовтої зони епідемічної небезпеки.

Про це під час брифінгу у п’ятницю сказала заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич, передає Укрінформ.

“Хочу нагадати, що з 6 грудня, тобто з понеділка, в Україні почнуть діяти нові правила карантину, які уряд ухвалив минулого тижня. Торкнуться вони у першу чергу невакцинованих українців. Тепер відвідувати громадські заклади на жовтому рівні епіднебезпеки зможуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19 та має відповідний документ - “жовтий” COVID-сертифікат чи довідку 063о”, - сказала Карчевич.

Вона нагадала, що ці норми поширюються, в тому числі, і на співробітників громадських закладів.

“Для обслуговування відвідувачів та клієнтів працівникам ресторанів, готелів та спортзалів доведеться мати принаймні одне щеплення проти COVID-19. Водночас для відвідування громадських закладів можна буде використовувати і негативний тест, який чинний 72 години, або альтернативний документ — COVID-сертифікат про одужання. Таким чином на жовтому рівні епіднебезпеки громадські заклади не зможуть обслуговувати клієнтів, а також допускати до роботи тих, хто не має одного з перелічених документів”, - наголосила Карчевич.

Водночас, вона нагадала, що для роботи громадських закладів на червоному рівні епіднебезпеки залишається вимога документу про повний курс вакцинації проти COVID-19, негативний тест, або довідка про одужання.

За даними МОЗ, понад 37% дорослого населення в Україні пройшли повний курс вакицнації, і майже 43,8% отримали принаймні одне щеплення проти COVID-19. За минулу добу 206 710 людей було вакциновано проти коронавірусної хвороби, із них перше щеплення отримали 70 581 особа, завершили курс вакцинації 136 129 людей

Протягом листопада в Україні було проведено рекордну кількість щеплень проти COVID-19 — понад 7 млн щеплень.

За рекомендаціями ВООЗ, показник щеплених людей у світі має становити 40% до кінця року.

Як повідомляв Укрінформ, із 3 грудня, згідно з рішенням Кабінету Міністрів, в Україну обмежено в'їзд на територію країни громадян із низки країн Африки у зв'язку з поширенням штаму Омікрон.

Оценка материала:

5.00 / 1
Для «жовтої» зони з 6 грудня набувають чинності нові правила карантину – МОЗ 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
04.12.2021 996
Еще материалы раздела «Суспільство»