<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 рокувсі новини дня
Політика
Україна
04.12.2021 470

Американські ЗМІ оприлюднили нові дані про ймовірний наступ Росії на Україну

Американська розвідка має дані, відповідно до яких уже на початку 2022 року Росія планує наступ на Україну за участю близько 175 тисяч військових.

Про це повідомляє Associated Press.

За даними американської розвідки, половину особового складу вже зосереджено в різних регіонах поблизу українського кордону, повідомив АР на умовах анонімності співробітник адміністрації президента США.

Посадовець додав, що плани Москви передбачають перекидання 100 батальйонних тактичних груп разом з танками, артилерією та іншою військовою технікою.

За його словами, розвідники також звернули увагу на посилене використання Росією проксі-серверів та ЗМІ для пропагандистської кампанії проти України й НАТО.

Своєю чергою газета The Washington Post повідомила, що має у розпорядженні документ американської розвідки із супутниковими фото, на яких видно, що російські війська в кількості 70 тисяч осіб зосереджені у трьох місцях неподалік кордону України, а також в окупованому Криму. Загалом нині там розгорнуто 50 бойових тактичних груп, а також танки та артилерія.

Нагадаємо, у п’ятницю президент США Джо Байден заявив, що його адміністрація готує цілий комплекс ініціатив, спрямованих на стримування російської агресії.

Як повідомлялося, Байден і Путін можуть провести телефонну розмову наступного тижня. Речниця Білого дому Джен Псакі підтвердила можливість такої бесіди. «Це, безумовно, дало б змогу обговорити нашу серйозну заклопотаність з приводу войовничої риторики, нарощування військового потенціалу, яке ми спостерігаємо на кордоні України», - сказала вона журналістам.

Псакі зазначила, що в разі запровадження нових санкцій проти Росії адміністрація США координуватиме свої дії з європейськими союзниками.

Раніше на цьому тижні держсекретар Ентоні Блінкен заявив, що США «ясно дали зрозуміти Кремлю, що ми відповімо рішуче, в тому числі й за допомогою низки економічних заходів, від яких ми раніше утримувалися».

Він не уточнив, які саме санкції розглядаються, але однією з них може стати відключення Росії від системи міжнародних платежів SWIFT. У квітні парламент Європейського Союзу ухвалив резолюцію, що передбачає можливість відключення Росії від SWIFT, якщо її війська ввійдуть в Україну.

Оценка материала:

5.00 / 1
Американські ЗМІ оприлюднили нові дані про ймовірний наступ Росії на Україну 5.00 5 1
Політика / Україна
04.12.2021 470
Еще материалы раздела «Україна»