<
НОВИНИ ДНЯ: Вступ України до Євросоюзу: визначено важливу дату  У неділю Україну омиє дощами: прогноз погоди на 16 червня  Обмеження повноваженнь ТЦК: у Міноборони прокоментували ініціативу  Чи з’являться в "Резерв+" повістки на ВЛК: в Міноборони дали пояснення  Путін намагається схилити Захід до поступок, що порушують суверенітет України, - ISW  Синоптики дали прогноз на 16 червня в Україні  Лукашенко таємно передав Азербайджану зброю перед війною з Вірменією — Politicoвсі новини дня
Бізнес
Економіка
05.12.2021 519

Мінськ підрахував втрати у торгівлі через санкції

У зв'язку із запровадженням рестрикцій щодо Білорусі експорт країни може знизитися на 250-300 мільйонів доларів у річному розрізі.

Про це заявив заступник голови Адміністрації президента Білорусі Дмитро Крутой в інтерв'ю телеканалу Белорусь 1.

"За тією групою, яка перебуває у списку санкцій, за оцінками експертів, це приблизно 250-300 мільйонів доларів на рік. Це насамперед енергетична та нафтохімічна група, планується зниження поставок", - зазначив чиновник.

При цьому, наголосив він, влада має намір у 2022 році запустити на повну потужність перший блок БілАЕС, що, ймовірно, дозволить заощадити 1,8 мільярда кубометрів газу на суму 200-250 мільйонів доларів.

"Лише економія на газі наступного року перекриє весь негативний ефект щодо санкційних позицій у торгівлі з Європейським Союзом", - сказав Крутой.

Водночас, інформував він, білоруські підприємства, які внесені до "чорних" списків, по-новому підійдуть до продажу товарів до Європи. "Буде більш творчо складено матрицю поставок", - уточнив чиновник.

Оценка материала:

5.00 / 1
Мінськ підрахував втрати у торгівлі через санкції 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
05.12.2021 519
Еще материалы раздела «Економіка»