НОВИНИ ДНЯ: У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березня  Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленськоговсі новини дня
Політика
Росія
05.12.2021 613

Лавров хоче, щоб Німеччина та Франція змусили України виконати "Мінськ"

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Україна не хоче виконувати мінські домовленості щодо врегулювання на Донбасі. Він хоче, що учасники "нормандського формату" переговорів змусили Україну виконати угоди.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір російського телеканалу "Россія-1".

На думку Лаврова, Україну не можна залишати "віч-на-віч із самою собою", оскільки тоді вона нібито не буде виконувати мінські домовленості.

"Її потрібно змушувати, саме для цього і був створений "нормандський формат", але Берлін та Париж поки манкують своїми зобов'язаннями. Ми привертаємо їхню увагу до того, що це треба обов'язково зробити", - сказав російський міністр.

Зазначимо, що нормандський формат переговорів було започатковано ще до підписання документу під назвою "Комплекс заходів щодо виконання Мінського протоколу", який сьогодні і називають мінськими домовленостями.

Перша зустріч лідерів України, Німеччини, Франції та Росії для врегулювання конфлікту на Донбасі відбулася 6 червня 2014 року, а от мінські домовленості було підписано у лютому 2015 року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Лавров хоче, щоб Німеччина та Франція змусили України виконати "Мінськ" 5.00 5 1
Політика / Росія
05.12.2021 613
Еще материалы раздела «Росія»