<
НОВИНИ ДНЯ: Котлети з грибів — що може бути смачніше: рецепт від шеф-кухаря  Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Норвегія виділить мільярди на протиповітряну оборону України, - прем'єр  Закон про мобілізацію: студенти проходитимуть обов'язкову базову військову підготовку – коли запрацює норма  Як приготувати паску в паперовій формі, чи потрібно змащувати форму маслом перед випіканням  Великодній календар: коли купувати вербу, пекти паску та зустрічати Радоницю  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°всі новини дня
Політика
Світ
06.12.2021 617

Росія може за дві години відрізати країни Балтії від НАТО – The Times

Російська Федерація може за дві години відрізати країни Балтії від НАТО. Зокрема, за допомогою мігрантів, які стоять на кордоні Білорусі з Польщею.

Про це йдеться в публікації The Times.

Видання з посиланням на джерела в Україні та НАТО пише, що Москва може використати мігрантів для захоплення Сувалкського коридору - майже 100-кілометрового кордону Польщі та Литви. Саме ця ділянка суші з'єднує Литву, Латвію та Естонію з іншою частиною Європейського союзу та європейськими територіями НАТО.

"При такому сценарії Росія може виштовхнути мігрантів в коридор і розпалити сутички. Після цього російські війська можуть увірватися в коридор і розгорнути військові патрулі під приводом гуманітарної кризи. Такий крок дозволив би Росії об'єднати свої сили в Калінінграді з Білоруссю", - пише The Times.

Також з посиланням на джерела в Україні видання зазначає, що таку операцію Росія може провернути за дві години.

"Біженці - дуже витончена зброя, якщо вони використовуються в якості зброї", - розповів The Times дипломат однієї з країн Східної Європи.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія може за дві години відрізати країни Балтії від НАТО – The Times 5.00 5 1
Політика / Світ
06.12.2021 617
Еще материалы раздела «Світ»