<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.12.2021 546

В МОЗ розповіли, коли можна робити COVID-щеплення після хвороби

Людям, які перехворіли на COVID-19, можна і потрібно вакцинуватися від коронавірусної хвороби. Вакцинуватися після перенесеного COVID-19 можна на 28-й день.

Про це розповів завідувач відділу стратегії імунізації Центру громадського здоров’я МОЗ України Олександр Заїка.

"Перехворілим на коронавірусну хворобу вакцинуватися можна. Якщо ви захворіли на коронавірусну хворобу і після хвороби пройшло 28 днів - вакцинуйтеся. Якщо ви отримали першу дозу вакцини від коронавірусної хвороби і захворіли на COVID-19, зачекайте 28 днів та отримайте другу дозу", - розповів Олександр Заїка.

Експерт розповів, що наразі невідомо, скільки буде тривати імунітет після перенесеної хвороби. Також, за його словами, немає випадків, коли б вакцинація після хвороби зашкодила людині.

Натомість, як наголосив Заїка, є дослідження, коли невакциновані люди, які перенесли COVID-19, мають вдвічі більший ризик захворіти, аніж вакциновані.

"В Україні за попередні три місяці 94% госпіталізованих з COVID-19 - невакциновані. 96,5% померлих від ускладнень коронавірусної хвороби - невакциновані", - сказав експерт.

Оценка материала:

5.00 / 1
В МОЗ розповіли, коли можна робити COVID-щеплення після хвороби 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
06.12.2021 546
Еще материалы раздела «Суспільство»