НОВИНИ ДНЯ: У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloombergвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.12.2021 1645

«Червона» зона зменшилася до 10 областей - МОЗ

Станом на 7 грудня, в «жовтій» зоні епідемічної небезпеки знаходяться столиця та 12 областей. На червоному рівні залишаються 10 регіонів.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані Міністерства охорони здоров'я.

До жовтого рівня епіднебезпеки віднесено Київ, Дніпропетровську, Закарпатську, Івано-Франківську, Кіровоградську, Луганську, Львівську, Одеську, Рівненську, Тернопільську, Харківську, Херсонську та Чернівецьку області.

На червоному рівні епіднебезпеки залишаються Вінницька, Волинська, Житомирська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Сумська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська області.

На помаранчевому рівні дві області - Донецька та Полтавська.

Рівень захворюваності на COVID-19, при визначеному показнику 75 на 100 тис. населення, станом на 6 грудня, по країні становить 413 на 100 тис. населення.

В Києві рівень захворюваності - 593 на 100 тис. населення.

Найвищий рівень захворюваності на COVID-19 у Полтавській (695) та Волинській (637 на 100 тис. населення) областях.

Станом на 6 грудня, рівень госпіталізацій по країні становить 48,1 при визначеному показнику 60 на 100 тис. населення.

В Києві рівень госпіталізацій становить 43,3 на 100 тис. населення.

Показник рівня госпіталізацій перевищено у 4 регіонах країни.

Станом 6 грудня, в жодному регіоні не перевищено показник завантаженості ліжок із киснем, відведених для лікування хворих на COVID-19.

Так, по країні цей показник становить 41,2% при визначеному граничному рівні 65%. В столиці показник завантаженості ліжок з киснем - 39,1%.

Як повідомляв Укрінформ, з 6 грудня в Україні посилено карантинні обмеження в жовтій зоні епідемічної небезпеки. Зокрема, бізнес, який працює в жовтій зоні, має перевіряти документи про вакцинацію або негативний тест у відвідувачів.

Також громадяни, які не отримали принаймні одне щеплення проти COVID-19 або не мають негативний тест чи сертифікат про одужання, у жовтому рівні епідемічної небезпеки не зможуть: брати участь у проведенні всіх масових заходів, це стосується культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних та інших заходів; відвідувати кінотеатри та інші заклади культури, спортивні зали, фітнес-центри, басейни; скористатись послугами послугами суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування, для них будуть закриті бари, ресторани, кафе та інші заклади.

Водночас, робота банків, автозаправних станцій, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів у жовтому та червоному рівні не обмежується, проте обов’язковим залишається дотримання протиепідемічних правил - носіння маски та дотримання фізичної дистанції 1,5 м.

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення щодо посилення контролю за дотриманням карантину та скасування червоного рівня епіднебезпеки у Донецькій, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Одеській, Херсонській, Луганській, Львівській, Рівненській областях та м. Києві.

Оценка материала:

5.00 / 1
«Червона» зона зменшилася до 10 областей - МОЗ 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
08.12.2021 1645
Еще материалы раздела «Суспільство»