НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.12.2021 1529

Завтра почнуть відстороняти від роботи невакцинованих

Завтра, 9 грудня, починає діяти указ МОЗ про обов'язкову вакцинацію від коронавірусу для низки професій, невакцинованих працівників відсторонятимуть від роботи.

Про це нагадав на брифінгу глава МОЗ Віктор Ляшко.

"З 9 грудня, тобто вже завтра, набуває чинності указ МОЗ про розширення списку професій, для яких вакцинація від COVID-19 є обов'язковою", – сказав Ляшко.

За його словами, йдеться про:

  • працівників підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;
  • працівників установ, що надають соціальні послуги, установ захисту прав дітей, реабілітаційних установ;
  • працівники стратегічних підприємств (Укрпошта, Укрзалізниця тощо, повний список тут).

Невакцинованих працівників цих професій мають відстороняти від роботи без збереження зарплати. Обов'язковій вакцинації не підлягають лише ті, хто має абсолютні протипоказання до щеплення.

Ляшко зазначив, що не відсторонятимуть від роботи працівників, які отримали хоча б одну дозу вакцини. Також після вакцинації хоча б однією дозою має припинятися відсторонення, якщо його вже застосували до працівника.

"Отримання хоча б першої дози не вважається ухиленням або відмовою від вакцинації. У такому разі він (працівник, – ред.) має бути допущений до роботи", – сказав глава МОЗ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Завтра почнуть відстороняти від роботи невакцинованих 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
08.12.2021 1529
Еще материалы раздела «Суспільство»