НОВИНИ ДНЯ: У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloombergвсі новини дня
Бізнес
Економіка
09.12.2021 543

Як зростатимуть тарифи на опалення, воду та газ у 2022 році: прогноз Мінекономіки

У Мінекономіки очікують зростання тарифів на опалення, воду та газ для населення у 2022 році. Ціни на електроенергію залишаться без змін.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Департамент стратегічного планування та макроекономічного прогнозування міністерства.

Як зазначили в департаменті, у травні Кабінет міністрів прийняв постанову №586, якою схвалено офіційний прогноз щодо динаміки цін на 2022 рік.

"Так, очікуємо, що зростання ціни на опалення буде на рівні 6%, на воду 11%, на електроенергію 0%, на газ 13%. Допустимий коридор плюс мінус 3%", - йдеться в повідомленні.

У департаменті нагадали, що очікування підвищення тарифів у консенсус-прогнозі - це усереднені значення припущень низки експертних та фінансових установ, що в дійсності можуть не справдитись.

Нагадаємо, за даними консенсус-прогнозу "Україна: виклики і загрози постпандемічного розвитку", у 2022 році зростання тарифів на гарячу воду та опалення очікується на рівні 16%. Електроенергія подорожчає для населення на 17,5%. Газ для населення подорожчає на 20%. Середньорічна ціна на імпортований природний газ очікується на рівні 347,5 доларів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Як зростатимуть тарифи на опалення, воду та газ у 2022 році: прогноз Мінекономіки 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
09.12.2021 543
Еще материалы раздела «Економіка»