<
НОВИНИ ДНЯ: На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощі  Від 18 травня для чоловіків зміняться правила перетину кордону: без якого документа не випустять  Рейтинг банків: де найбільше грошей українців  Прогноз погоди на 18-19 травня: де можливі дощі Температура повітря підвищиться.  Мобілізація з 25 років: у ЗМІ підрахували, на скільки тисяч збільшиться військо України  Мобілізація транспорту в Україні: Кабмін готує "сюрприз" для бізнесу – нардеп  Новий рівень стосунків: про що була зустріч Путіна і Сі, перші обіцянки та гучні заявивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.12.2021 788

Ексклюзив «Говорить Україна»: поліцейським, які не доїхали на виклик до закатованої жінки, загрожує до 5 років позбавлення волі

В ексклюзивному випуску ток-шоу «Говорить Україна» з ведучим Олексієм Сухановим, який глядачі побачили на телеканалі «Україна», стало відомо, що буде з дітьми жінки, яку закатував чоловік, та яке може бути покарання поліцейських за службову недбалість.

9-річний син Ірини подзвонив у поліцію та розповів, що вітчим жорстоко б’є його маму. Але поліція на виклик так і не приїхала, бо не знайшли адресу. За кілька годин жінки не стало. Її чоловік Сергій, якого підозрюють у злочині, зник і його досі шукають.

Сусіди Ірини розповідають, що вона і раніше викликала поліцію, коли чоловік бив її, тож у поліції мала бути її адреса. До того ж, це не в перший раз, коли місцева поліція ігнорує виклики мешканців села.

«У моїй родині теж батько побив маму, я зателефонував у поліцію, а мені сказали, самі розберуться: або мама вб’є батька, або він її. Сталося так, що мама вбила батька», - розповів місцевий мешканець.

Журналісти передали результати власного розслідування у Державне бюро розслідувань.

15 листопада територіальне управління держаного бюро розслідувань в місті Київ відрило кримінальне провадження із боку кримінального правопорушення із боку поліцейських, які виїхали на виїзд за викликом дитини, але так і не доїхали за місцем призначення. Відомості внесені до ЄРДР за фактом службової недбалості, частина друга статі 167 Кримінального кодексу України. За санкціями статті передбачається позбавлення волі на строк до 5 років. Слідством направлені відповідні запити до Національної поліції, яка має надати повну інформацію про екіпаж, аудіозапис за лінією 102, трекінг маршруту поліцейських, іншу інформацію, на основі якої будуть вивчатися питання. Слідство може тривати від 2-12 місяців.

У будинку, коли сталася трагедія, були діти Ірини: Іван, Катерина та Захар. Найстаршого сина Максима не було. Опіку над старшими дітьми оформлює їхня бабуся. Меншого сина Ірини, Захара, хоче забрати сестра Сергія.

«Цією трагедією кожний із нас має бути навчений найголовнішого, що кожний на своєму місці має служити, виконувати свої обов’язки, адже буває, що байдужість руйнує долі», - говорить ведучий ток-шоу Олексій Суханов.

Дивіться ток-шоу «Говорить Україна» з Олексієм Сухановим на каналі «Україна» у будні о 20:10!

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Ексклюзив «Говорить Україна»: поліцейським, які не доїхали на виклик до закатованої жінки, загрожує до 5 років позбавлення волі 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
08.12.2021 788
Еще материалы раздела «Суспільство»