<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.12.2021 610

Поліція перевіряє, скільки в базі «Миротворця» дітей та підлітків

Подільське управління поліції Києва здійснює слідство у справі за статтею “порушення недоторканості приватного життя” Кримінального кодексу через розміщення персональних даних осіб на сайті "Миротворець".

Про це Укрінформу повідомили у Департаменті кіберполіції Нацполіції з приводу звернення уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової щодо ситуації із внесенням даних про 12-річну дівчинку у базу сайту “Миротворець”.

"Відділом дізнання Подільського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за статтею 182 (порушення недоторканості приватного життя) Кримінального кодексу України за фактами розміщення персональних даних осіб на сайті "Миротворець", - поінформували в поліції.

За даними правоохоронців, з метою перевірки викладених у зверненні Денісової обставин Департамент кіберполіції направив запити на адресу сайту "Миротворець" про надання інформації щодо розміщення даних вказаної у запиті омбудсмена дівчинки і наявності у списках на цьому сайті інших малолітніх та неповнолітніх дітей.

Як повідомлялося, 5 листопада Денісова заявила, що звернулася до Нацполіції та Служби безпеки України щодо ситуації з внесенням у базу сайту “Миротворець” даних про 12-річну дівчинку, яка проживає на окупованій Луганщині.

Омбудсман зазначила, що згідно з резолюцією Ради безпеки ООН за 2018 рік, діти, які були завербовані з порушенням застосування міжнародного права збройними силами та групами, є жертвам цього конфлікту.

"Тож як можна жертву вносити до "Миротворця" або до інших (подібних баз даних - ред.)?", - обурилася Денісова.

За даними ЗМІ, мова йде про неповнолітню мешканку окупованої Луганської області Фаїну Савенкову.

Згідно з даними на сайті "Миротворець", ця дівчина "систематично використовується російською пропагандою та терористичними організаціями в політичних провокаційних цілях з метою розпалювання ненависті до України та її громадян".

Також зазначена інформація щодо її "участі в антиукраїнських пропагандистських заходах".

За даними сайту, дівчинка "називає себе прозаїком, драматургом та фантастом", а "насправді поширює фейкову інформацію та власні домисли”.

Водночас на картці Савенкової також зазначено, що дівчинка - "жертва психологічного насильства та російсько-терористичної пропаганди" і що вона "використовується пропагандистами Росії (країна-агресор) в актах гуманітарної агресії проти України".

Оценка материала:

5.00 / 1
Поліція перевіряє, скільки в базі «Миротворця» дітей та підлітків 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
09.12.2021 610
Еще материалы раздела «Суспільство»