<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Світ
09.12.2021 829

США можуть тиснути на Україну для часткового надання автономії Донбасу, - AP

США можуть почати чинити тиск на Україну, щоб вона офіційно поступилася частиною автономії Донбасу. Йдеться про контроль охорони здоров'я, поліції та шкіл.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Associated Press.

За даними агентства, "завдання президента США Джо Байдена полягає в тому, щоб спонукати Київ прийняти деякі рішення на сході України, при цьому не створюючи враження, що він поступається Путіну".

"Представники адміністрації (США) припустили, що США будуть чинити тиск на Україну, щоб та офіційно поступилася частиною автономії землям на сході України", - йдеться в повідомленні.

Йдеться про дозвіл регіону Донбасу контролювати власну охорону здоров'я, поліцію і школи.

Нагадаємо, Байден цього тижня зателефонує Зеленському за результатами саміту з Путіним.

Оценка материала:

5.00 / 1
США можуть тиснути на Україну для часткового надання автономії Донбасу, - AP 5.00 5 1
Політика / Світ
09.12.2021 829
Еще материалы раздела «Світ»