НОВИНИ ДНЯ: Українські інженери розробляють бойовий підводний човен, який стріляє торпедами  Головне із нового закону про мобілізацію: відповіді на питання, які хвилюють багатьох українців  Де в Україні похолодає. Синоптик дала прогноз на 18 квітня  Відстрочка від мобілізації для студентів і викладачів: хто має право – повний перелік  У складі ЗСУ з'явиться нова окрема штурмова військова частина  Синоптики попереджають про негоду 18 квітня: де будуть грози, мокрий сніг і "мінус"  Байден опинився по один бік із Путіним: Bloomberg про помилкові кроки Білого домувсі новини дня
Політика
Україна
09.12.2021 505

Кулеба застеріг Росію від нападу: "Буде багато мертвих російських солдат"

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що у випадку повномасштабного вторгнення в Україну Росія зазнає великих втрат.

"Про це він сказав в коментарі телеканалу Sky News під час візиту до Великобританії.

"Ми разом із партнерами повинні зробити ціну [вторгнення] непосильною для Путі. [США та інші союзники] можуть завдати економічного удару, ми ж воюватимемо на місцях. Мені прикро це говорити, але буде багато мертвих російських солдат, і ми сподіваємося, що президент Путін не хоче, щоб це сталося", - сказав Кулеба.

Міністр сподівається, що до бойових дій справа не дійде, і за допомогою політичних сигналів, санкцій та більш тісної військової співпраці Росію вдасться стримати від агресії.

Кулеба додав, що не очікує на те, що НАТО воюватиме проти Росії разом зі Збройними силами України, але сподівається на підтримку альянсу.

"Ми просимо допомогти нам уникнути війни або, якщо ми залишимося без альтернативи через готовність Росії її розпочати, допоможіть зміцнити нашу армію", - сказав міністр.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кулеба застеріг Росію від нападу: "Буде багато мертвих російських солдат" 5.00 5 1
Політика / Україна
09.12.2021 505
Еще материалы раздела «Україна»