<
НОВИНИ ДНЯ: США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії у війні, - WSJ  Кремль посилив атаки на Харків: аналітики назвали мету Росії  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  Виплати у Польщі: що треба знати про допомогу на дітей 2024 року  У Пентагоні заявили, що постійно контактують з Україною щодо потреб в озброєнні  Які обмеження для чоловіків за кордоном в новому законі про мобілізацію: перелік  Ці супи не дадуть стати стрункими: які обрати натомістьвсі новини дня
Бізнес
Економіка
10.12.2021 439

Україна отримала 50 млн євро від ЄС на вакцинацію від COVID

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) виділив Україні 50 млн євро кредитних коштів. Ці гроші допоможуть Міністерству охорони здоров'я закупити вакцини, забезпечивши значну частину кількості, передбаченої Національним планом вакцинації України у 2022 році.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Заява Представництва ЄС в Україні.

"Кредит підтримає систему охорони здоров'я країни і підвищить спроможність України в боротьбі з пандемією COVID-19. Ця фінансова операція є частиною спільної ініціативи Team Europe з реагування на виклики пандемії COVID-19", - йдеться в повідомленні.

"Кредит, наданий ЄІБ, надзвичайно важливий для оперативного реагування України на пандемію і відновлення після неї. Підтримка закупівлі вакцин, на додаток до вже залученої від ЄС допомоги в боротьбі проти COVID-19, прискорить процес вакцинації в Україні", - заявив посол ЄС в Україні Матті Маасікас.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна отримала 50 млн євро від ЄС на вакцинацію від COVID 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
10.12.2021 439
Еще материалы раздела «Економіка»