<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Світ
12.12.2021 567

Нове вторгнення в Україну змусить Росію заплатити високу ціну, - G7

Група семи (G7) готує заяву, в якій звернеться до Росії через ситуацію навколо України. Її нове вторгнення в Україну спричинить серйозні наслідки і змусить заплатити високу ціну.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Reuters.

Документ повинен бути прийнятий за підсумками дводенної зустрічі в англійському Ліверпулі, пише агентство.

"У Росії не повинно бути сумнівів, що подальша військова агресія проти України матиме масштабні наслідки і серйозну ціну", - йдеться в чорновому варіанті комюніке глав зовнішньополітичних відомств неформального об'єднання, куди входять Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція і Японія.

За інформацією Reuters, тема відносин Москви і Києва може бути винесена в окрему заяву "сімки". Члени G7 також закликали РФ до деескалації напруженості в Україні, зазначає агентство.

Нагадаємо, у Путіна зробили заяву про війська на кордоні з Україною і загрозу нових санкцій проти РФ.

Раніше президент США Джо Байден провів двогодинну бесіду з президентом Росії Володимиром Путіним. Він йому сказав, що Росія заплатить "жахливу ціну", якщо вторгнеться в Україну.

Оценка материала:

5.00 / 1
Нове вторгнення в Україну змусить Росію заплатити високу ціну, - G7 5.00 5 1
Політика / Світ
12.12.2021 567
Еще материалы раздела «Світ»