<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: за яких умов  Коли не знаєте, що приготувати: три рецепти страв з мʼяса на вечерю  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умовивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.12.2021 381

У МОЗ розповіли, хто отримає третю дозу вакцини

МОЗ затвердив третє додаткове щеплення від коронавірусу для окремої категорії громадян.

Про це під час брифінгу у вівторок, 14 грудня, повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Так, додаткову дозу вакцини будуть вводити, якщо людина має для цього медичні показання. Для цього потрібно мати направлення від сімейного або профільного лікаря. Йдеться про людей:

  • з ВІЛ,

  • з онкологією,

  • після трансплантації органів,

  • тих, хто проходить імуносупресивну або імуномодулюючу терапію,

  • пацієнтів з низкою інших імунодефіцитних станів.

Третю дозу вводитимуть через 28-90 днів після другої дози, незалежно від типу вакцини. Водночас у МОЗ зазначають, що додаткову дозу можна отримати тією вакциною, якою було введено дві попередні дози.

Третю дозу щеплення можна отримати у найближчому пункті щеплення. А ось дія сертифіката про вакцинацію навіть після третьої дози не подовжуватиметься, документ діятиме 365 днів з дати введення другої дози.

У МОЗ заявили, що третя доза не є бустерною і зараз буде робитися лише зазначеній категорії громадян.

Оценка материала:

5.00 / 1
У МОЗ розповіли, хто отримає третю дозу вакцини 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
14.12.2021 381
Еще материалы раздела «Суспільство»