<
НОВИНИ ДНЯ: Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європі  В Україні планують підвищити вимоги до проектної документації на будівництво: що змінюється  Фінансовий гороскоп на травень 2024 року  Супутникові знімки показали кількість бомбардувальників на російському аеродромі "Моздок"  Без опадів і тепло до +25: прогноз погоди в Україні на 1 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.12.2021 832

Бустерна доза буде доступна з кінця січня

В Україні починають вакцинувати від коронавірусу третьою дозою – Міністр Віктор Ляшко уже підписав наказ. Важливо: ідеться не про бустерну, а саме про додаткову дозу. Хто її може отримати – є чіткий перелік. Це люди з імунними захворюваннями, онкохворі, після трансплантації органів і пацієнти з ВІЛ. Третю дозу медики рекомендують незалежно від того, яку вакцину вкололи раніше.

630_360_1609170033-616_16.12.21

Що ж до бустерної дози, то у Центрі громадського здоров’я обіцяють, що вона стане доступною з кінця січня. Передусім, групам професійного та медичного ризику, в яких термін імунітету від ковіду добігає кінця, а потім уже і решті – йшлося у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

«Бустерні дози будуть використовуватися у тих осіб на початку, імунний захист який втрачається з плином часу, тобто у тих, хто був вакцинований на початку вакцинальної кампанії, зокрема, медичні працівники, військовослужбовці, які потребуватимуть в першу чергу саме введення цих доз», – пояснив Олександр Заїка, керівник Національної програми імунізації Центру громадського здоров’я.

Оценка материала:

5.00 / 1
Бустерна доза буде доступна з кінця січня 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
16.12.2021 832
Еще материалы раздела «Суспільство»