НОВИНИ ДНЯ: На вихідних у деяких областях істотно похолодає  Небезпечна риторика? Чи є загроза від різких заяв Трампа про Зеленського та війну в Україні  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.12.2021 1398

У Мінцифрі розповіли, коли українці зможуть отримати "ковідну тисячу"

Громадяни України зможуть отримати тисячу гривень за вакцнацію від коронавіруса з 20-21 грудня.

Про це зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю ВВС-Україна.

"Мінекономіки обіцяє, що всі бюрократичні проблеми вирішать до 20 грудня, гроші почнуть приходити з 20-21 грудня", – наголосив Федоров.

За його словами, кошти можуть прийти через 10 днів після оформлення заявки. Міністр додав, що сподівається, що кошти надходитимуть раніше.

Відповідаючи на запитання щодо видачі тисячі гривень за вакцинацію та поломку "Дії" Федоров, уточнив, що система насправді не зламалася.

"Чому зникають документи? Тому що дія не зберігає персональні дані, щоразу, коли ви авторизуєтеся, з усіх реєстрів підтягуються документи. Немає однієї бази даних, де все зберігається. Щоразу це нові запити до реєстрів. А наші реєстри будувалися багато років, хоча ми їх і оновлюємо поступово тому, коли система не стабільна, реєстри не витримують, а інформація не підтягується", — пояснив міністр.

Він підкреслив, що документи у додатку не зникли, а просто не підтягнулися.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Мінцифрі розповіли, коли українці зможуть отримати "ковідну тисячу" 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
16.12.2021 1398
Еще материалы раздела «Суспільство»