<
НОВИНИ ДНЯ: "Здувся та перевзувся": в РФ засудили Трампа, який не завадив Конгресу проголосувати за виділення допомоги Україні  Через затримку Конгресом допомоги Україна втратила території на сході, – Білий дім  Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни  Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"всі новини дня
Політика
Україна
20.12.2021 848

Наступного року українські катери Island отримають американське озброєння

Наступного року українські патрульні катери типу Island будуть доозброєні зброєю виробництва США.

bojovyj-modul-z-raketamy-martlet_20.12.21

Про це в інтерв’ю АрміяInform розказав Командувач ВМС ЗС України контрадмірал Олексій Неїжпапа, передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Мілітарний.

Командувач українських ВМС вже виступав за уніфікацію морських артсистем, що позитивно впливатиме на обслуговування артилерійських систем, закупівлю боєприпасів до них тощо.

Контрадмірал Олексій Неїжпапа розказав, що в Україні зараз відсутнє виробництво морських артилерійських систем та боєприпасів до них.

«Тому треба нам вирішувати, що це буде за артилерія, вона повинна бути єдина, стандартизована, щоб у нас не було різних калібрів, різні кораблі з різним обладнанням, щоби вона була уніфікована», – сказав у на підсумках 2020 року Командувач ВМС ЗС України.

У інтерв’ю для АрміяInform він вказав цю ж позицію і щодо патрульних катерів:

«Нагадаю, що всі катери будуть оснащені озброєнням виробництва США. Мова йде про 30-мм гармати та ракети різної дії», – підкреслив контрадмірал.

Про які саме артилерійські системи та ракети йде мова він не уточнив.

«Наразі маємо остаточне рішення щодо їх доукомплектування, деякі боєприпаси уже отримані, тож наступного року ми приступимо до установки цих систем на всі 5 катерів», — підкреслив Олексій Неїжпапа.

6 грудня 2021 року лави національного флоту поповнили два патрульні катери типуIsland – «Фастів» та «Суми». Це вже друга партія катерів, які США передали Україні в рамках допомоги у сфері безпеки та оборони.

Ще два — «Слов’янськ» та «Старобільськ» служать у ВМС ЗС України з 2019 року, 13 листопада того року, у Практичній гавані міста Одеси відбулась церемонія підняття прапорів ВМС ЗС України на них.

На відправлення до України чекає ще один катер класу Island. П’ятий переданий патрульний катер отримав ім’я Героя України прапорщика В’ячеслава Кубрака.

Оценка материала:

5.00 / 1
Наступного року українські катери Island отримають американське озброєння 5.00 5 1
Політика / Україна
20.12.2021 848
Еще материалы раздела «Україна»