<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Україна
20.12.2021 1176

Данілов назвав умову введення воєнного стану

В Україні запровадження воєнного стану залежатиме від ситуації в країні. Рішення ухвалять миттєво.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю Апостроф TV.

При цьому він наголосив, що сьогодні немає потреби вводити воєнний стан.

"Я б не лякав людей зараз запровадженням воєнного стану. Рішення прийматимуться залежно від тих обставин, які сьогодні будуть у країні. Сьогодні я можу сказати, що таких обставин немає. А якщо вони завтра з'являться, то одразу будуть прийняті відповідні рішення, ніхто не буде з цим зволікати. Більше того, такої ситуації, яка відбувалася у 2014 році, коли військові не захищали свою країну - такого точно не буде", - сказав секретар РНБО.

Він висловив упевненість, що всі чітко діятимуть відповідно до своїх інструкцій та повноважень.

Також Данілов збільшення військ РФ біля кордонів із Україною назвав не дуже критичним.

"Чи є зараз збільшення військової присутності на кордонах із нашою територією? Так, є. Але воно не дуже критичне, щоб зараз говорити: "Все, ось завтра вони почнуть". Ми цього зараз не бачимо", - заявив він.

Він додав, що в Україні знають, що за угруповання перебувають на відстані 400 кілометрів від нашого кордону. Знають кількість та те, чим вони оснащені.

"У нас це все під контролем, і ми щодня отримуємо інформацію від відповідних інституцій щодо цього. Сьогодні такої небезпеки ми не бачимо", - запевнив Данілов.

Оценка материала:

5.00 / 1
Данілов назвав умову введення воєнного стану 5.00 5 1
Політика / Україна
20.12.2021 1176
Еще материалы раздела «Україна»