<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
20.12.2021 435

Підвищення податків та більше контролю. Що відомо про плани Мінфіну на 2022 рік

В 2022 році Міністерство фінансів може ініціювати нове підвищення податків. Також варто очікувати на нові способи контролю доходів громадян.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на статтю "Апострофа".

У матеріалі також зазначається, що в міністерстві Сергія Марченка не готові сьогодні обговорювати будь-які ініціативи, пов'язані зі зниженням податкового тиску на громадян і бізнес.

"Я не вважаю сьогодні можливим проведення радикальної податкової реформи. Ми собі цього просто не можемо дозволити, тому що будь-які реформи, що дискутуються зараз, від зменшення ставок ПДВ, об'єднання ПДФО з ЄСВ до введення податку на виведений капітал і так далі - вони всі тягнуть суттєві фіскальні ризики ", - заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

Також на думку журналістів, основний курс Мінфіну сьогодні - збільшення податкового тиску на "білий" бізнес. Зокрема, міністр шкодує, що із фінальної версії скандального законопроекту 5600 прибрали підвищення податків для забудовників.

Однією з найбільш обговорюваних ініціатив міністерства стала заява про готовність відомства за допомогою податкових органів перевірити ще раз доходи громадян з 1995 року. Зокрема чому максимальна позовна давність може становити 10 років, а донарахування податків може відбуватися за останні три роки.

"При цьому закон про непрямі методи перевірки доходів не може мати зворотної сили і повинен стосуватися тільки нових придбань, а не старих покупок або доходів. Проте навіть якщо конкретно ця ініціатива провалиться або не буде оформлена як законопроект, зрозумілий загальний вектор, яким рухається Мінфін: замість боротьби з реальними тіньовими схемами (скручуванням та контрабандою), намагатимуться знайти спосіб "обілетити" набагато більш "податливу" аудиторію - звичайних громадян", - резюмує видання.

Оценка материала:

5.00 / 1
Підвищення податків та більше контролю. Що відомо про плани Мінфіну на 2022 рік 5.00 5 1
Політика / Україна
20.12.2021 435
Еще материалы раздела «Україна»