НОВИНИ ДНЯ: Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesarвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.12.2021 861

Епіфаній: Ми практично на 100% виграємо всі судові позови з боку Московського патріархату

Предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що перехід парафій від Московського патріархату до ПЦУ сповільнився через «юридичну боротьбу» в судах.

Про це він сказав в інтерв’ю Радіо Свобода, передає Укрінформ.

«Це погіршило в останній час переходи. Бо відбувається певний тиск, юридична зараз боротьба в судах. Хоча ми практично на 100% виграємо всі судові позови з боку Московського патріархату. Вони намагаються оскаржити. Але якщо громада вирішила, то будь-який суд ніколи не зможе заборонити чи скасувати рішення цієї громади. Якщо вона хоче бути в українській церкві, вона має це право, згідно з Конституцією, українськими законами», – сказав Епіфаній.

Глава ПЦУ також відповів на запитання вірянина, до якої церкви йому ходити, якщо в його місті дві церкви Московського патріархату та одна греко-католицька.

«Це є проблемою загалом східної України, є багато тих, які хочуть відвідувати храм ПЦУ, але, на жаль, їх немає в тій місцевості. І вони змушені відвідувати храми РПЦ. Це з часом буде змінено. Бо громада змінює. Потрібно гуртуватися. Потрібно робити все залежне від громади для того, щоб рухатися в напрямку переходу», – зазначив митрополит Київський і всієї України.

Як раніше повідомляло агентство, 39% православних українців є парафіянами Православної церкви України та 16% – парафіяни Української православної церкви Московського патріархату.

Оценка материала:

5.00 / 1
Епіфаній: Ми практично на 100% виграємо всі судові позови з боку Московського патріархату 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
21.12.2021 861
Еще материалы раздела «Суспільство»