<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травеньвсі новини дня
Політика
Україна
22.12.2021 753

"Жарти закінчилися". Порошенко звернувся до українців через дії влади

П’ятий президент, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко вважає, що влада перетнула "червоні лінії". Він також звернувся до українців через підозру у держзраді.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на його відеозвернення.

"Я хочу наголосити, що пред’явлення підозри голові держави в державній зраді, фінансуванні тероризмі, сприянні терористичним організаціям - це перехід "червоних ліній". Це вже не жарти. Жарти закінчилися. І за це доведеться відповідати. Але потім, бо зараз хтось має бути розумнішим. Зараз ми маємо об’єднатися, зараз ми мамо врятувати Україну і відбити російську агресію", - заявив Порошенко.

Він також додав, що повернеться в Україну в першій половині січня й готовий про все поговорити.

"Ми поговоримо, як тільки я повернуся, про державну зраду і про сприяння у фінансуванні тероризму. Хто є державний зрадник: той, хто разом з українськими Збройними силами в 2014 році звільнив дві третини окупованого Донбасу - чи той, хто через підписання розведення військ віддав ворогу нашу землю? Той, хто надав наказ і санкціонував десятки операцій, які ліквідували окупантів, ворогів України - чи той, хто зливає Лукашенку і Путіну спецоперацію української розвідки? Той, хто забезпечив з 2014 року енергонезалежність держави, вигравши 4 млрд у російського "Газпрому" і припинивши купівлю російського газу і російської електрики - чи той, хто на колінах випрошує у Путіна газ і вугілля і купує в Лукашенка електричну енергію? Той, хто як Зеленський, купив на три мільярди доларів за два роки російського вугілля і вугілля з ОРДО-ОРЛО?" - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, п'ятого президента України Петра Порошенка підозрюють у державній зраді та пособництві терористичним організаціям "ДНР" та "ЛНР". Як стверджує слідство, Порошенко, діючи за попередньою змовою з групою осіб, у тому числі представників вищого керівництва Росії, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР".

У СБУ зазначають, що основою підозри стали свідчення свідків, висновки судових експертиз, аудіофайли, документи та інші докази.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Жарти закінчилися". Порошенко звернувся до українців через дії влади 5.00 5 1
Політика / Україна
22.12.2021 753
Еще материалы раздела «Україна»