<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
22.12.2021 2214

Стало відомо, скільки у київських дитсадках вільних місць

У 2021 році через електронну чергу до дитсадків Києва оформили понад 30 тисяч дітей.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці керівник цифрової трансформації Києва (CDTO) та заступник голови КМДА Петро Оленич.

«Батькам не потрібно проходити цілий квест, намагаючись оформити дитину до садочка – сервіс став доступним, а можливість маніпуляцій зникла. Це і є цифрова трансформація», – написав Оленич.

Він розповів, що уже кілька років батьки можуть в один клік вибрати садочок, стати в чергу та відслідковувати свій статус в режимі реального часу. Коли з'являється вільне місце, вони оперативно отримують електронне запрошення.

«У 2014 році дефіцит в садочках становив 15 тисяч місць, на сьогодні в Києві 6,7 тисяч вільних місць. Завдяки впровадженню е-черги інформація про місця в дитсадках стала прозорою», – написав Оленич.

Лише за 2021 рік до київських садочків оформили близько 33 тисяч дітей.

CDTO Києва розповів, що відкрита статистика дозволяє аналізувати завантаженість дитсадків, групи за віком чи потребами, скільки в них оформлено дітей і відсоток відвідуваності.

«Освіта – один із пріоритетних напрямів роботи міської влади. Коли рішення прийняті завдяки аналізу великих даних, ми отримуємо результати, які говорять самі за себе», – підкреслив Оленич.

Як повідомляв Київський міський голова Віталій Кличко, за сім років фінансування сфери освіти у столиці зросло у понад 5 разів. Із 5 млрд грн у 2014 році до понад 26 млрд цього року. За ці роки у столиці побудували або повністю реконструювали 12 шкіл та 36 дитячих садочків. Створили майже 19 тисяч місць у садках. Тільки цього року – 1,9 тис. місць.

Оценка материала:

5.00 / 1
Стало відомо, скільки у київських дитсадках вільних місць 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
22.12.2021 2214
Еще материалы раздела «Столиця»