<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reuters  Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 днів  Хто з українців зможе отримати паспорт за кордоном: перелік категорій чоловіківвсі новини дня
Життя та Стиль
Автоклуб
23.12.2021 636

"Битки" знову подорожчають: у Сполучених Штатах на 35% злетіли ціни на вживані авто

У США вживані машини подорожчали в середньому на 35 відсотків з початку року. Зростання цін зафіксовано у всіх штатах.

Про це повідомляє РБК-Україна Авто з посиланням на Car and Driver.

Попит на машини з пробігом "штовхає" дефіцит пропозиції нових автомобілів, який в свою чергу пов'язаний з нестачею напівпровідникової електроніки, перебоями в поставках і ковидними обмеженнями.

У середньому з початку року ціни на старі машини в США злетіли на 35 відсотків. Подорожчання відбулося у всіх штатах, але не скрізь однаково – наприклад, в штаті Юта вони зросли на 28%.

На цей час середня ціна вживаного автомобіля в Сполучених Штатах становить понад 27,5 тис. доларів, а пропозиція б/в машин на ринку нині на 15 відсотків нижче, ніж рік тому.

Крім того, зникла сезонність у коливанні цін на машини з пробігом - раніше вони росли навесні, а влітку стабілізувалися. Тепер же ціни ростуть постійно.

І це погана новина для українців, адже саме США є основним постачальником старих авто в нашу країну.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Битки" знову подорожчають: у Сполучених Штатах на 35% злетіли ціни на вживані авто 5.00 5 1
Життя та Стиль / Автоклуб
23.12.2021 636
Еще материалы раздела «Автоклуб»