<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Україна
24.12.2021 3301

Стало відомо, за яких умов жінок можуть призвати на військову службу

Призивати жінок на військову службу в Україні планується тільки в крайньому разі. Серед них - введення воєнного стану або особливий період мобілізації.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг начальника управління персоналу Командування Сухопутних військ ЗСУ Романа Горбача.

"Тільки в крайньому разі такі військові фахівці будуть призвані на військову службу. При введенні воєнного стану або в особливий період під час мобілізації", - підкреслив він.

Горбач нагадав, що в Україні пройшло шість хвиль мобілізації, протягом яких на військову службу призвали 200 тисяч осіб. При цьому, зазначив він, жодна жінка без своєї згоди не була покликана.

"Тому такого моменту, чого потрібно боятися, немає", - додав Горбач.

Нагадаємо, Міністерство оборони України затвердило перелік професій, представниці яких повинні стати на обов'язковий облік військовозобов'язаних.

Оценка материала:

5.00 / 2
Стало відомо, за яких умов жінок можуть призвати на військову службу 5.00 5 2
Політика / Україна
24.12.2021 3301
Еще материалы раздела «Україна»