<
НОВИНИ ДНЯ: У понеділок частину України охоплять дощі з грозами   У Раді готують непопулярні кроки для фінансування армії – нардепка  Найпоширеніші запитання щодо програми "Резерв+": у Міноборони дали чіткі відповіді  В Україну йде спека до +34: синоптики назвали дату  Зеленський відповів на заяву Путіна про "нелегітимну" владу в Україні  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 27 травня – 2 червня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 27 травня – 2 червня 2024 рокувсі новини дня
Політика
Україна
24.12.2021 829

Росія не припинила нарощування війська поблизу України — Bloomberg

Оборонно-розвідувальна фірма Janes заявила, що Росія продовжила нарощувати військові сили поблизу України, навіть готуючись до переговорів з питань безпеки зі США.

Як повідомляє Bloomberg, супутникові знімки в прикордонних до України районах показують, що там залишаються танки, артилерія та системи ППО, переміщені з листопада. Компанія зазначила, що на знімках видно обмежену кількість військ та техніки. Росія зможе швидко і потай посилити їх за допомогою великих розгортань з використанням поїздів або літаків, стверджується в повідомленні оборонно-розвідувальної компанії.

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила 22 грудня журналістам, що дуже стурбована "подальшими пересуваннями військ на кордоні", та закликала до діалогу. За даними Ради безпеки і оборони України, Росія має в своєму розпорядженні 122 тисячі військовослужбовців у радіусі 200 кілометрів від кордону. Кремль заявляв про те, що він не має планів вторгнення на територію України.

Кремль уже отримав згоду США провести переговори про "юридично обов'язкові" гарантії безпеки, які б завадили НАТО розширюватися на схід, а Україні стати членом альянсу. США заявили, що готові до переговорів у січні щодо двох проектів договорів про безпеку, але назвали неприйнятними низку російських пропозицій. Американська розвідка у листопаді поділилася з європейськими союзниками побоюваннями, пов'язаними з можливим вторгненням до 175 тисяч російських військовослужбовців до України у січні 2022 року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія не припинила нарощування війська поблизу України — Bloomberg 5.00 5 1
Політика / Україна
24.12.2021 829
Еще материалы раздела «Україна»