<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
25.12.2021 1039

У Києві почалася метеорологічна зима

За даними синоптиків, у третій декаді грудня в Києві почалася метеорологічна зима. З 20 грудня середньодобова температура тримається нижче 0.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Повідомляється, що стабільний перехід середньодобової температури повітря в Києві відбувся 20 грудня.

"Стійке зниження середньодобової температури нижче 0°С свідчить про початок метеорологічної зими в столиці. Вона прийшла на 3 тижні пізніше кліматичної норми", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, 20 грудня середньодобова температура повітря на метеостанції обсерваторії становила -0,2°С і, за прогнозами Українського гідрометцентру, від'ємні значення температури повітря триматимуться і далі.

Початок метеорологічної зими в Києві раніше за все фіксувався 20 жовтня в 1920 році і 31 жовтня в 1988 році, пізніше за все - 29 грудня в 2015 році.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Києві почалася метеорологічна зима 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
25.12.2021 1039
Еще материалы раздела «Столиця»