<
НОВИНИ ДНЯ: В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗС  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
25.12.2021 640

Свято на карантині: киян просять вдягати маски, аби не повернутися до «червоної» зони

Столична влада та бізнес звернулися до киян та гостей міста із закликом дотримуватися протиепідемічних заходів у період новорічно-різдвяних свят.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні пресслужби КМДА.

"Вже 25 грудня, розпочинаються масові новорічні та різдвяні свята. Більшість із нас разом із родинами традиційно долучиться до різноманітних заходів, братиме участь у богослужіннях. На святкових вуличних локаціях, в ТРЦ, ресторанах, у театрах та концертних залах на киян та гостей столиці чекають насичені новорічні програми. Ми будемо перебувати серед великої кількості людей. Важливо не спричинити нового спалаху захворюваності. Аби столиця знов не повернулась до «червоної» зони, просимо бути максимально уважними до свого здоров’я", - йдеться у зверненні.

У КМДА зазначають, що у Києві щодня – нові випадки захворювання на COVID-19. Тож закликають у громадських місцях дотримуватись заходів протиепідемічної безпеки. Захищати обличчя масками, зберігати безпечну дистанцію, використовувати дезінфектори, уникати скупчень та вакцинуватись. За можливості попросити літніх батьків залишитися вдома та уникати натовпу.

"На кожному з нас – особиста відповідальність за подальшу епідситуацію в Києві. Важливо утримати зниження кількості хворих, яке спостерігається у столиці, та не допустити подальших спалахів хвороби", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, киянам нагадали правила карантину під час новорічних святкувань.

Зокрема, у жовтій зоні проведення масових заходів дозволено лише за наявності в усіх учасників (організаторів, співробітників та відвідувачів) сертифіката про вакцинацію або негативного результату тестування на COVID-19 чи документа про одужання, крім осіб, які не досягли 18 років".

Відвідувачі мають чітко дотримуватися вказівок організаторів щодо дотримання протиепідемічних заходів. Зокрема, на вимогу організатора мають надавати документи про підтвердження вакцинації, негативного результату тестування або одужання, документи, які підтверджують вік особи.

На відвідувачах масових заходів мають бути захисні маски або респіратори, які закривають ніс та рот. Не можна відвідувати масові заходи у разі виникнення респіраторних симптомів (нежить, біль у горлі, кашель, чхання, підвищення температури тощо).

Організатори масових заходів повинні облаштувати місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками для відвідувачів, а також забезпечити маркування для дотримання дистанції не менше 1,5 метра.

Оценка материала:

5.00 / 1
Свято на карантині: киян просять вдягати маски, аби не повернутися до «червоної» зони 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
25.12.2021 640
Еще материалы раздела «Столиця»