НОВИНИ ДНЯ: Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°всі новини дня
Політика
Світ
26.12.2021 449

Столтенберг пропонує скликати у січні Раду НАТО-Росія

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг вирішив скликати Раду НАТО-Росія 12 січня.

Про це пише “Європейська правда” з посиланням на DPA.

“Рада НАТО-Росія може зібратися в січні вперше за два з половиною роки, хоча Москва ще не взяла на себе зобов’язань щодо зустрічі”, – йдеться у повідомленні.

Так, Альянс контактує з Росією з цього приводу.

У МЗС Росії підтвердили, що отримали пропозицію і зараз розглядають її. Окрім того, Кремель заявив, що формат і терміни проведення Ради потребують уточнення.

Останні переговори в такому форматі відбулися в липні 2019 року, і відтоді усі спроби призначити дату зустрічі провалилися.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін вимагає негайних гарантій нерозширення НАТО на схід, в тому числі на Україну. 15 грудня Міністерство закордонних справ Росії передало до Вашингтону проєкти угоди з НАТО та договору зі США про так звані гарантії безпеки, які передбачають відмову від подальшого розширення Альянсу та вступу в нього України.

При цьому Путін відмовився давати гарантії ненападу Росії на Україну.

Він також заявив, що військово-технічна відповідь Росії у разі відмови США і НАТО розглядати пропозиції Кремля у сфері безпеки може бути різною. За його словами, відповідні пропозиції підготують військові експерти.

Зі свого боку міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив про бажання України долучитись до консультацій з приводу цих гарантій.

Оценка материала:

5.00 / 1
Столтенберг пропонує скликати у січні Раду НАТО-Росія 5.00 5 1
Політика / Світ
26.12.2021 449
Еще материалы раздела «Світ»