<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
27.12.2021 782

У Києві планують надати статус пам’ятки близько 570 об’єктам культурної спадщини

Влада Києва у 2022-2024 роках планує розробити облікову документацію на близько 570 об’єктів культурної спадщини для надання їм статусу пам’ятки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Зокрема міською цільовою програмою “Охорона та збереження культурної спадщини м. Києва на 2022-2024 роки” передбачено розроблення облікової документації на всі об’єкти культурної спадщини, що наявні та виявлені на даний час.

"Документацію на близько 300 об’єктів протягом 3 років заплановано здійснити науковими фахівцями КНМЦ за бюджетні кошти. Облікову документацію на близько 270 об’єктів мають розробити із залученням організацій та установ відповідно до вимог Закону “Про публічні закупівлі”. Кінцевим результатом є занесення цих об’єктів до Державного реєстру нерухомих пам’яток України", - ідеться у повідомленні.

“Із занесенням об’єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам’яток України та набуттям ними статусу пам’ятки забезпечується захист та створюються певні умови для збереження історико-культурного середовища Києва у всій різноманітності його видової належності: історії, археології, ландшафту, науки і техніки, архітектури та містобудування, монументального мистецтва та їх презентації, як невід’ємної частини культурного надбання міста”, - зазначили у КМДА.

Як повідомляв Укрінформ, 23 грудня у Міністерстві культури та інформаційної політики заявили, що в межах програми Президента "Велика реставрація" в Сумах відновлять садибу родини цукрозаводчиків Харитоненків.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Києві планують надати статус пам’ятки близько 570 об’єктам культурної спадщини 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
27.12.2021 782
Еще материалы раздела «Столиця»